Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Design tegels uit Afrika

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), duurzaamheid en social responsability zijn termen om aan te geven dat organisaties verstandig en betrokken met de wereld en haar bewoners omgaan. Natuursteen is van zichzelf al duurzaam. Een natuurproduct dat een levenslang, zelfs eeuwenlang blijft bestaan! Omdat wij ook het productieproces zo maatschappelijk bewust en duurzaam mogelijk willen houden, hebben wij ervoor gekozen een fabriek te bouwen in Zambia in plaats van de gebruikelijke uitbesteding van productie naar China.

Daarnaast is het een groot voordeel dat we hierbij circa 120 banen creëren voor mannen, alswel voor vrouwen, die hierdoor een meer onafhankelijke en zelfstandige positie hebben verkregen. De vrouwen houden zich bezig met het selecteren en samenstellen van mozaiek, de mannen werken in de groeve en in de tegelproductie. In een arme plattelandsgemeenschap in Afrika is werkgelegenheid van bijzonder groot belang, aangezien veel werknemers tevens de verantwoordelijkheid hebben voor kinderen van overleden familie ten gevolge van ziektes zoals HIV.

Tevens zijn er voor de werknemers in de groeve woningen en waterputten gebouwd en worden maaltijden geregeld. De waterputten zijn ook ten behoeve van de plaatselijke katoen en maisproductie. 

Door hoge eigen investering en een startsubsidie van de NL overheid zijn wij goed op weg om de milleniumdoelstellingen van 2015 te bereiken.

 

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?
Selecteer uw taal: